Godmorgen rundt omkring

Femten sange for børn I alle aldre. En frisk hilsen til alle, der holder af dansk sang.

Makkerparret Eva Chortsen & John Høybye – man husker dem fra ”Kat Mat i Nat” og ”Glasbjergene” - har igen bundet ord og toner sammen i 15 finurlige sange. De kan synges af alle, og kan ydermere lyttes til i en flot indspilning med DR’s børne- og ungdomskor og professionelle jazzmusikere.

I sangene møder vi de store grå drager fra den skrækkelige, skræmmende skov og den grådige kone, der vil have alt sit skrammel med i himlen. Der er lygtemænd, der går tur i børns drømme – og i mosen, lykke i form af gamle døre, der kan knirke, hjemmelavet is og en knaldgul sten. Der er konen, der spiser lyset, fordi hun elsker mørket, hvorefter manden sluger mørket, så lyset kommer frem igen.

Sangene spejler børns nysgerrighed på tilværelsen, ser som de hverdagen og livet som et eventyr, som regel det gode eventyr med leg og utallige muligheder (såsom at blive dykker, samle affald, så byen bliver ren eller blive en, der tæller stjerner), men også det sørgmodige eventyr, som når ugleungen bliver kørt over.

Cd'en indeholder indspilninger af sangene med DR Spirekoret, DR Juniorkoret og DR Børnekoret.

Klaverakkompagnementet med becifringer kan gratis downloades som en pdf-fil fra forlaget ved køb af bogen.

Folkeskolens Musiklærerforening

Lille kat

Sikket eventyr